| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Quinoa 1 kg - Eko & Svenskodlat

  • 145 kr
I lager.

Quinoa, hela frön. Ekologisk och odlad i Sverige.

En glutenfri och näringsrik ört med ursprung i Sydamerika, som numera odlas i Sverige!

Passar utmärkt att göra vegetariska nuggets, biffar eller gröt med. Ha som ett klimatsmart tillbehör istället för ris. Gott till sallader och en bra proteinkälla till växtbaserade rätter. Quinoan har fina och fasta runda gryn med matighet och fibrer. Vikinga har en rund spannmålssötma med en ton av nötter och solrosfrön. Quinoan är en av få växter som innehåller fullvärdigt protein, det vill säga alla de nio essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan producera.

Mängd:1kg

Tillagning: Skölj ordentligt före tillagning. Koka i saltat vatten 15-20 min.

Quinoa: Quinoa sägs ha varit en förklaring till inkarikets starka ställning, eftersom den innehåller mycket nyttigheter som höll inkafolket välnärt och starkt. Quinoan är en av få växter som innehåller fullvärdigt protein, det vill säga alla de nio essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan producera. Quinoa är därmed en utmärkt proteinkälla som går att odla i Sverige med bra resultat då den är besläktad med våra mållor.

Näringsvärde per 100 g: Energi: 342 kcal/1433 kJ. Fett: 7,5 g, varav mättat fett 0,8 g, enkelomättat fett 1,7 g. Kolhydrater: 53,3 g, varav sockerarter 2,3 g. Fibrer: 9,6 g. Protein: 10,3 g. Salt: 0,1 g.

Om: Gården Fagraslätt är belägen nordost om Kristianstad, Skåne. Här bor Katrin och Per Modig med fyra barn. På gården odlas ekologiska och KRAV-märkta grödor, så som udda bönor, linser och quinoa, men även morötter, potatis och lök med mera. Per Modig är agronom och arbetar deltid som växtodlingsrådgivare inom ekologisk produktion på HIR Skåne. På Fagraslätt vill vi odla grödor som behövs och som är bra och nyttiga.