| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Om EkorietJag som startade Ekoriet heter Louise. Intresset för ekologiska, miljövänliga och naturliga produkter startade i en liten skala för ca 10 år sedan som sakta växte sig större.

Under åren har jag läst kurserna Mat & Miljö, Resilient(Hållbar) Entreprenörskap, Medveten Konsumtion, Folkhälsovetenskap, Klimat i Förändring och Hållbar utveckling med fokus på klimatförändringar.

Desto mer kunskap jag fick om hur vi människor förstör för vår jord, för djuren, och för oss själva, desto mer maktlöshet och förvirring kände jag. Men i stället för att blunda för problemen ville jag tillföra något, även om det var i en liten skala. Jag startade därefter ett Instagram-konto med fokus på miljöfrågor, för att hitta jämlika, men även för att kunna inspirera andra till att göra fler medvetna val i vardagen.

Det jag insåg efter hand var att köpa ekologisk, miljövänligt och naturligt inte är en fråga om svart eller vitt, det är en enorm gråskala där aspekter som råvaror, produktion, transport och värderingar spelar stor roll, och det är långt i från alla som har lust eller ork att ta sig tid till att undersöka varenda produkt man köper hem. Fler och fler företag har tyvärr även börjat med greenwashing*, vilket gör det betydligt svårare för konsumenten att veta vad som är det rätta miljövänliga valet.

Det är så Ekoriet började växa fram! Jag vill underlätta för mina kunder att bli hållbara konsumenter, det ska helt enkelt vara lätt att göra rätt! 

Därför går jag noggrant igenom marknaden för att välja ut några av dem produkterna som enligt min kunskap är dem bästa för miljön, klimatet och oss människor. (Har ni tips på produkter så tar jag tacksamt emot olika förslag :) )

Jag vill erbjuda mina kunder ett brett sortiment men med begränsade alternativ inom varje kategori, allt för att underlätta för er i ert val.


Läs gärna mer HÄR, om varför det är viktigt att välja ekologiskt, och varför jag i förstahand har fokuserat på livsmedel,


Hos Ekoriet ska ni hitta inspiration, motivation och hjälpmedel till att leva i en miljövänlig livsstil.

Välkomna!


*Greenwashing betyder att företag skapar en bild av att de är miljövänliga i sin marknadsföring, samtidigt som åtgärderna de gör är obetydliga i jämförelse med dem övriga negativa effekterna som företaget har på miljön.