| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Varför ekologiskt?


Varje handling vi gör i vår vardag kan skapa en stor förändring för vår framtid här på jorden!

En tredjedel av hushållets klimatpåverkan kommer från maten. Vi äter i snitt tre gånger om dagen. Det vi väljer att äta varje dag gör alltså en stor skillnad för vår framtid. Men det är inte bara maten som spelar roll. Genom att minska konsumtionen av plastartiklar, byta ut rengöringsprodukter med farliga kemikalier till miljövänligare alternativ, och använda oss mer av produkter som vi kan återanvända, så minskar vi både på utarmandet av jordens resurser OCH risken att utsätta oss själva och naturen för farliga kemikalier.

I ekologiska lantbruk gynnas både natur och bönder eftersom lantbruken inte får använda kemiska bekämpningsmedel eller klimatbelastade konstgödsel. Spridningen av kemikalier minskar vilket gör att fler växter, djur och våra viktiga pollinatörer trivs. Det bidrar även till att människorna som jobbar med grödorna slipper utsätta sig själv för onödiga risker som kan påverka deras hälsa.

En vegetarisk måltid har i genomsnitt hälften så stor klimatpåverkan som en kötträtt. Anledningen till detta är att uppfödningen av köttdjur står för en stor del av klimatutsläppen. Vi svenskar äter mycket kött, vilket varken är bra för miljön eller hälsan. Bönor, linser, kikärter och andra grövre grönsaker är bra klimatsarta alternativ.

Ett av de största hoten mot vår framtid är den snabba minskningen av biologisk mångfald. Med en rik mångfald är naturen i stället mer motståndskraftig mot förändringar som klimatförändringar och mer extremt väder. Livsviktiga tjänster som ren luft, rent vatten och pigga pollinatörer är dem positiva effekterna vi får utav friska ekosystem. Genom att välja ekologiska och miljövänliga produkter så är vi med och bidrar till den biologiska mångfalden och minskar spridningen av kemiska bekämpningsmedel.

Att äta mer växtbaserat, ekologiskt och att minska på vårt matsvinn förbättrar vår miljö- & klimatpåverkan till det positiva!Tips

(Klicka på länken)

Dokumentärer:

Sista Skörden - SVT-play

HOME - Youtube

Underkastelsen Del 1 - Youtube

Underkastelsen Del 2 - Youtube

Artiklar:

Ekoeffekten - Vad händer när en familj byter till eko?

Mat, klimat och miljö - så påverkar maten klimatet

Att handla ekologiskt är extra viktigt för importerade varor

6 anledningar att byta till ekologisk mat


Klipp:

Sant eller falskt om ekologiskt