| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Korallins - Svenskodlat Eko

  • 95 kr
I lager.

Korallins Rosana. Ekologisk och odlad i Sverige.

Liten vacker rödorange tunnskalig lins med fast textur. Den har en smörig arom med inslag av solroskärna, nötter och lite gräsighet i en lång eftersmak. 

Användningssätt: Mycket användbar lins till sallader, såser, röror och biffar. Perfekt även i grytor, soppor eller mald till mjöl för plättar och bröd. Koket ger också en fin användbar buljong.

Tillagning: Skölj och rensa linserna noga för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2%). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 10 minuter, låt svalna i sin buljong.

Mängd: 500g

Korallins: Denna franska lins har sitt ursprung i Kina och Indien och togs till Europa med romarna. Den har ett blont skal med vacker orange kärna och i Frankrike kallas den lentille corail, dvs korallins, eller ibland rosélins. Den säljs oftast skalad, men Nordisk Råvara har valt att behålla skalet så att den kan användas som en fast fin lins i olika anrättningar.

Näringsvärde per 100 g: Energi: 1409 kJ, Energi: 337 kcal, Fett: 1,7 g, varav mättat fett: 0,2 g, Kolhydrat: 50 g, varav sockerarter: 1,1 g, Protein: 24 g, Salt 0,06 g, Fiber: 11 gOm: Nordisk Råvara samarbetar med odlare i olika delar av Sverige som tycker som dem, att mat ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Deras ambition är att försöka göra det som dem vet är rätt och som ger de bästa produkterna både för vår hälsa och för vår miljö. Nordisk Råvara vill skapa alternativ som inte bara minskar belastningen utan som bidrar till att reparera miljön. Vi kan, genom att odla rätt, vända processen och binda kolet genom att ha högre humushalter i jordlagren, dvs arbeta ner mer organiskt material. Rätt odling av livsmedel är ett verktyg för att få klimatet i balans.