| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Korallinsgryta

|22/08, 2024

Korallinsgryta

En mustigt god gryta med massor av nyttigheter. En perfekt vardagsrätt till matlådan eller storkok.

Korallinsen är ekologiskt odlad i Sverige, linsen har en liten vacker rödorange tunnskalig lins med fast textur. Den har en smörig arom med inslag av solroskärna, nötter och lite gräsighet i en lång eftersmak. 

Recept:

2 Morötter

1 Lök

2 Vitlöksklyftor

ca 1 tsk Riven färsk Gurkmeja (eller Torkad Gurkmeja)

ca 1 tsk Riven färsk Ingefära (eller Torkad Ingefära)

400 ml Kokosmjölk

300-400 Passerade tomater (eller Krossade Tomater)

1,5 dl Vatten

2 dl Korallins

1 dl Jordnötssmör

1 msk Miso (eller buljong/soja)

Chilisås från Skånsk Chili

Limesaft

Börja med att skära morötterna i tjocka skivor. Hacka lök och vitlök. Stek morötterna en stund i kokosolja, lägg i löken och vitlöken, stek ytterligare en stund. Riv i gurkmeja och ingefära, rör runt. Häll kokosmjölk, passerade tomater, vatten och korallinserna. Låt koka ca 20-30 min beroende på vilken konsistens du vill ha på Korallinserna och morötterna. 

Tillsätt jordnötssmör och miso/buljong och låt koka ytterligare några minuter. Jag hade även i hackad spenat som finns i frysdisken.

Smaksätt med limesaft och valfri sås från Skånsk Chili, tex Nordic Wild - Hot Sauce, Aji Lemon Drop - Chilisås, Sriracha .

Byt ut riset mot Quinoa eller Nakenhavre för ett mer klimatsmart alternativ.

Toppa med koriander, paprika, gurka eller rödlök.