| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Lupinböna Skalad - Svenskodlat

  • 69 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Skalade Lupinbönor. Ekologiska och odlade i Sverige.

Vackra guldgula bönor med fast konsistens. Smörig, fyllig smak med en mild smak av beska i avslutningen. Värdefull ur proteinsynvinkel med sina höga värden av fullvärdiga proteiner. 

Användningssätt: Dekorativa i olika tillbehör och grytor, som topping i sallader och varmrätter. En spännande ingrediens till hummus eller falafel. 

Mängd: 500 gram.

Tillagning: Skölj bönorna noga. Koka upp rikligt med vatten och salt (2%) och låt bönorna koka försiktigt i 25 minuter. För en mer mjäll konsistens blötlägg i 8 timmar och koka sedan i 15 minuter i saltat vatten enligt ovan.

Lupinböna: Lupin har odlats och ätits av faraoner i Egypten, inkaindianer i Sydamerika och storhetstidens romare och spridits vidare till många delar av världen. För oss i Norden är den en framtidsgröda och bland det smartaste vi kan äta tack vare dess höga protein och näringsinnehåll.

Näringsvärde per 100 g: Energi: 329 kcal/1375 kJ. Fett: 7,8 g, varav mättat fett 1,4 g, enkelomättat fett 2,5 g. Kolhydrater: 9,4 g, varav sockerarter 3,2 g. Fibrer: 29,5 g. Protein: 40,5 g. Salt: 0 g.

Om: Nordisk Råvara samarbetar med odlare i olika delar av Sverige som tycker som dem, att mat ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Deras ambition är att försöka göra det som dem vet är rätt och som ger de bästa produkterna både för vår hälsa och för vår miljö. Nordisk Råvara vill skapa alternativ som inte bara minskar belastningen utan som bidrar till att reparera miljön. Vi kan, genom att odla rätt, vända processen och binda kolet genom att ha högre humushalter i jordlagren, dvs arbeta ner mer organiskt material. Rätt odling av livsmedel är ett verktyg för att få klimatet i balans.