| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Spaghetti Pasta Kulturvete Ekologisk

  • 45 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Ekologisk spaghetti gjord av semi-fullkorn Khorasan/ Kamutvete. Khorasan är en antik vetesort med anor från det gamla Egypten.


Det är ett oförädlat vete med endast halva produktiviteten mot växtförädlade och modifierade durumvetesorter. Graciella Ra© har ett högt relativt näringsinnehåll med många antioxidanter och vitaminer som är viktiga för kroppen t.ex. selen.

Används i många klassiska italienska rätter så som Spaghetti Bolognese och Spaghetti Carbonara.

Vetet odlas småskaligt på kooperativets egna åkrar kring Montebello. Pastan tillverkas i kooperativets helt ekologiska pastafabrik vackert beläget på hög höjd med garanterat rent naturligt vatten. Man följer noggranna ekologiska regler t.ex. för rengöring av silos och för undvikande av skadeinsekter. Graziella RA pasta formas i bronsformar som ger en matt och lite sträv yta som såsen lätt fastnar på. Pastan torkas långsamt vid låg temperatur vilket bevarar vetets naturliga smak och näring.


Namngivet efter dottern till en arkeolog som på 1970-talet fann vetet vid en utgrävning i Egypten. Tillägget RA kommer från solguden Ra.

Spaghetti är en klassisk form av pasta. Stråna ligger väl packade vilket gör den till en högst transporteffektiv variant av pasta. 

Mängd: 500g

Ingredienser: Ekologisk Khorasan (Triticum turanicum) semi-fullkorns-vetemjöl. Kan innehålla senap.

Om: Ett hängivet ekologiskt kooperativ av småskaliga bönder i bergen runt klostret Montebello samarbetar för att göra en av världens bästa pasta. Kooperativet, Girolomoni Cooperativa, ligger utanför Urbino i Marche i mellersta Italien. De odlar flera ursprungliga vetesorter och har en egen helt ekologisk pastafabrik högt uppe i bergen där källvattnet tas uppströms om alla konventionella odlingar och fabriker.