| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Orecchiette Pasta Ekologisk

  • 39 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

ORECCHIETTE GRANO DURO

Ekologisk pasta gjord av durumvete som odlas småskaligt i regionen kring Montebello. 

Orecchiette är en klassisk pastaform i Italien. Den har fått namnet från sin form, Orecchiette betyder ungefär litet öra på italienska. Den anses särskild lämplig till vegetariska såser och ingår i några klassiska pastarätter så som Orecchiette med broccolirovor .

Grano Duro pastan formas i teflonformar som ger en blank yta. Pastan torkas långsamt vid låg temperatur vilket bevarar vetets naturliga smak och näring.

Tillverkad i kooperativets helt ekologiska pastafabrik vackert beläget på hög höjd med garanterat rent naturligt vatten. Man följer noggranna ekologiska regler t.ex. för rengöring av silos och för undvikande av skadeinsekter. 

Mängd: 500g

Ingredienser: Ekologisk mjöl av durumvete. Kan innehålla sojabönor

Om: Ett hängivet ekologiskt kooperativ av småskaliga bönder i bergen runt klostret Montebello samarbetar för att göra en av världens bästa pasta. Kooperativet, Girolomoni Cooperativa, ligger utanför Urbino i Marche i mellersta Italien. De odlar flera ursprungliga vetesorter och har en egen helt ekologisk pastafabrik högt uppe i bergen där källvattnet tas uppströms om alla konventionella odlingar och fabriker.