Vegetariska Quinoa-Nuggets
Ekoriet |18/01, 2022
😋
Det går att använda quinoa på flera olika sätt, här har jag använt svenskodlad och ekologisk quinoa och lagat dessa fantastiskt goda nuggets!
Orginalreceptet är från kokboken Ännu Mera Vego🌿
1 dl okokt Quinoa
1 st Schalottenlök
2 st Ägg
2 dl Mandelmjöl
ca 1,5 dl ost (om du vill använda vegansk ost rekommenderar jag ca 1 dl riven ost och ett par msk vegansk parmesan för smaken)
2 tsk Japansk soja
0,5 dl Ströbröd
Koka quinoan utan salt enligt anvisning.
Hacka löken och blanda med ägg, mandelmjöl, ost, sojasås och peppar. Rör även ner den kokta quinoan och ströbrödet. Forma nuggets av nuggetsmeten och stek ett par minuter på vardera sidan i medelvarm panna. Var inte för snål med olja, ytan ska bli knaprig och gyllene. Låg nuggetsarna svalna något innan dem serveras, då är de som bäst i konsistensen.
Servera med ugnsbakad potatis/pommes/rotfrukter och en sås på valfri yoghurt/fraiche med Sweet chilisås. Toppa med rostade rapsfrö.
Quinoa, Sweet Chilisås och Rostade rapsfrö hittar ni i butiken. Allt är ekologiskt såklart!