| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Zucchini- & Quinoabiffar

|27/09, 2021

Zucchini- & Quinoabiffar

Quinoa är en glutenfri och näringsrik ört som har sitt ursprung i Sydamerika, men denna fantastiska gröda går även att odla i Sverige! Fagraslätts Quinoa odlas närmare bestämt nordost om Kristianstad, Skåne, på en familjegård som odlar ekologiska och KRAV-märkta grödor!

Köp HÄR

Quinoan är en av få växter som innehåller fullvärdigt protein, det vill säga alla de nio essentiella aminosyror som kroppen inte själv kan producera.

Quinoa passar utmärkt att ha som ett klimatsmart tillbehör istället för ris, men det är även fantastiskt gott att ha som ingrediens till vegetariska biffar. Eftersom det är säsong för Zucchini nu tänkte jag tipsa om dessa Zucchini- och quinoabiffar:

Ingredienser:

2 dl kokt kall quinoa

2 dl grovriven urkramad zucchini (2 dl motsvarar ca 1/2 normalstor zucchini)

3 ägg

1 dl hackade soltorkade tomater i olja

150 g fetaost

2 rivna vitlöksklyftor

1 - 2 dl finhackad basilika

1 1/2 dl ströbröd

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

olivolja (eller oljan från de soltorkade tomaterna)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. 

Häll av de soltorkade tomaterna (spara oljan). Blanda alla ingredienser till en slät smet. Krydda med salt och svartpeppar. Låt smeten vila i kylen ca 15 minuter.

Forma smeten till 8 stycken biffar (för 4 port) med oljade händer och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över lite olja. Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills biffarna fått fin färg. Vänd efter halva tiden.



Bild(första) och recept: ICA.se

Se hela receptet HÄR