| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Björksavsvinäger Ekologisk

  • 159 kr
I lager.

Björksaven tappas från Vångaberget i Norra Skåne i mars när dagstemperaturerna ligger runt 8–10 grader, då är den som bäst. Malmö Vinägerfabrik har valt ut en markägare som tar hand om träden på ett skonsamt sätt och tappar i söderläge. Mycket av deras marker är dessutom ekologisk.
Först fermenterar dem med honung och lite socker. Björksaven innehåller nämligen inte tillräckligt med stärkelse för att dem ska få upp alkoholenhalten till 6%. Det blir en balanserad och mild vinäger med toner av honung och mandel. Dem gör den givetvis ofiltrerad och opastöriserad.

Använd björksavsvinäger för att lägga in grönsaker eller ge en fin karaktär till dina sallader och dressingar.

Råvara Björksav, socker, lindshonung, jäst och vinägerkultur.
Lagring Ej fatlagrad.  Syra 5%.  Storlek195 ml

Näringsdeklaration per 100g: Energi 126kJ/30kcal, Fett 0,0g varav mättat fett 0,0g, Kolhydrater 7,0g varav sockerarter 7,0g, Protein 0,4g, Kostfiber 0,0g, Salt 0,0g

Om: Malmö Vinägerfabrik är en innovativ svensk vinägerfabrik med ett urval av högkvalitativ, handgjord vinäger som skapar spännande smaker i sällskap med vissa produkter, i alla typer av världskök. Dem väljer deras frukter och bär med omsorg, ekologiskt och sortsrent. Malmö Vinägerfabrik har valt att göra deras vinäger opastöriserad och ofiltrerad för att bevara mest möjliga smak och karaktär. Varje flaska är fylld och etiketterad för hand. I harmoni och med balanserade smaker. Deras vinäger är skapad av den högsta kvaliteten på frukt och bär från nordiska jordbrukare, alla ekologiska och hållbart odlade.