| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Svart Belugalins

  • 89 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

Svart liten rund vackert glänsande lins med gyllengult inre. Svag men frisk doft av spannmål och kryddiga toner. Smaken är elegant och rik med inslag av solrosfrön och pumpafrö.

Användningssätt: En mycket vacker lins som är god i sallader, grytor och som del i färs eller biffar. Tar upp andra smaker väldigt väl och passar som huvudingrediens både naturligt tillagad och marinerad. Gör sig också fint med tång eller fet fisk.

Tillagning: Skölj linserna i kallt vatten och rensa noga för att inga jordrester eller stenar ska finnas kvar. Koka upp rikligt med vatten och salt (2 %). Lägg i linserna och låt dem koka försiktigt i 15 minuter, låt svalna i sin buljong.

Mängd: 500g

Belugalins: Belugalinsen har fått sitt namn efter den ryska kaviaren då den kan liknas vid en grov störrom.

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G Energi: 343 kcal/1435 kJ. Fett: 0 g, varav mättat fett 0 g. Kolhydrater: 41 g, varav sockerarter 2 g. Fibrer: 18 g. Protein: 25 g. Salt: 0 g.

Förvara torrt och svalt

Om: Nordisk Råvara samarbetar med odlare i olika delar av Sverige som tycker som dem, att mat ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Deras ambition är att försöka göra det som dem vet är rätt och som ger de bästa produkterna både för vår hälsa och för vår miljö. Nordisk Råvara vill skapa alternativ som inte bara minskar belastningen utan som bidrar till att reparera miljön. Vi kan, genom att odla rätt, vända processen och binda kolet genom att ha högre humushalter i jordlagren, dvs arbeta ner mer organiskt material. Rätt odling av livsmedel är ett verktyg för att få klimatet i balans.