| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Gröna Linser - Svenskodlat Eko

  • 89 kr
I lager.

Grön lins. Ekologisk och odlad i Sverige.

Vackert marmorerad grönsvart lins med vegetal doft som drar åt vitpeppar och vått gräs. Komplex, rustik smak med eftersmak av peppar. 

Denna sort av grön lins härstammar från den franska kommunen Le Puy-en-Velay i Loire där den får kallas puylins. Puylinsen har använts som en delikatess av framstående restauranger i hela världen och uppskattas för sin fasta textur och höga smak. Den gröna delikatesslinsen kokar inte sönder utan behåller sin fina form vid kokning. Den känns också lätt igen på sin unika, peppriga smak men får på våra breddgrader även en läcker gräsighet.

Användningssätt: Mycket användbar lins till sallader, såser och röror. Perfekt även i grytor, soppor eller mald i biffar. Koket ger också en fin användbar buljong. Linsen kan fermenteras för att göra exempelvis misopasta.

Tillagning:

Mängd: 500g

Näringsdeklaration per 100gEnergi: 353 kcal/1477 kJ. Fett: 1 g, varav mättat fett 0,2 g. Kolhydrater: 29,5 g, varav sockerarter 1 g. Fibrer: 30 g. Protein: 25,8 g. Salt: 0,06 g.


Om: Nordisk Råvara samarbetar med odlare i olika delar av Sverige som tycker som dem, att mat ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Deras ambition är att försöka göra det som dem vet är rätt och som ger de bästa produkterna både för vår hälsa och för vår miljö. Nordisk Råvara vill skapa alternativ som inte bara minskar belastningen utan som bidrar till att reparera miljön. Vi kan, genom att odla rätt, vända processen och binda kolet genom att ha högre humushalter i jordlagren, dvs arbeta ner mer organiskt material. Rätt odling av livsmedel är ett verktyg för att få klimatet i balans.