| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Farfalle Pasta Kulturvete Ekologisk

  • 45 kr
I lager.

Ekologisk semi-fullkornspasta gjord av Khorasan/ Kamut vete. 


Pastan formas i bronsformar som ger en matt och lite sträv yta som såsen lätt fastnar på. Pastan torkas långsamt vid låg temperatur vilket bevarar vetets naturliga smak och näring.

Farfalle är en av de klassiska formerna används ofta i tex pastasallader.

Graciella Ra© -av Khorasan/ Kamut vete har ett högt relativt näringsinnehåll med många antioxidanter och vitaminer som är viktiga för kroppen t.ex. selen.

Vetet odlas småskaligt på kooperativets egna åkrar kring Montebello. Pastan tillverkas i kooperativets helt ekologiska pastafabrik vackert beläget på hög höjd med garanterat rent naturligt vatten. Man följer noggranna ekologiska regler t.ex. för rengöring av silos och för undvikande av skadeinsekter. 

Ekologisk pasta gjord av Graziella RA©, Khorasan/ Kamut vete. Namngivet efter dottern till en arkeolog som på 1970-talet fann vetet vid en utgrävning i Egypten. Tillägget RA kommer från solguden Ra. Det är ett oförädlat vete med endast halva produktiviteten mot växtförädlade och modifierade durumvetesorter.

Mängd: 500g

Ingredienser: Ekologisk Khorasan (Triticum turanicum) semi-fullkorns-vetemjöl.

Om: Ett hängivet ekologiskt kooperativ av småskaliga bönder i bergen runt klostret Montebello samarbetar för att göra en av världens bästa pasta. Kooperativet, Girolomoni Cooperativa, ligger utanför Urbino i Marche i mellersta Italien. De odlar flera ursprungliga vetesorter och har en egen helt ekologisk pastafabrik högt uppe i bergen där källvattnet tas uppströms om alla konventionella odlingar och fabriker.