Citronpasta med brynt smör & knapriga citronskal tillsammans med Tagliatelle Semi Integraleđ
Ekoriet |17/10, 2025

1 paket Tagliatelle Semi Integrale (finns i webbutiken)
1 st Schalottenlök
2 st stora citroner
ca 3 dl creme fraiche
100g smör
1 msk Miso (alternativt Umami-buljong)
1-2 dl pastavatten
Parmesan
Salt (förslagsvis Svart Vitlökssalt som finns i webbutiken)
Peppar
Stek löken i smör sÄ att den blir mjuk. HÀll i Creme fraiche och miso, vispa sÄ att mison blandas ut. LÄt puttra.
Bryn smör med strimlad citronska. Ta ut citronskalet med en gaffel och lÀgg i en skÄl.
Koka pastan i 4 min, hÀll i ca 1-2 dl pastavatten i pastasÄsen. LÀgg i pastan och blanda runt. Salta och peppra.
Toppa med Parmesan, citronskal och krasse
Tagliatelle Semi Integrale Àr en hÀrlig Tagliatelle i den nya succén Semi-integrale dvs med inblandning av Gran Duro fullkornsvete. Lite mer smak och lite mer fiber.
Bronsdragen vilket ger en matt yta som suger Ät sig sÄs bÀttre.
Ekologisk pasta gjord av durumvete som odlas smÄskaligt i regionen kring Montebello. Tillverkad i kooperativets helt ekologiska pastafabrik vackert belÀget pÄ hög höjd med garanterat rent naturligt vatten. Man följer noggranna ekologiska regler t.ex. för rengöring av silos och för undvikande av skadeinsekter.
Pastan torkas lÄngsamt vid lÄg temperatur vilket bevarar vetets naturliga smak och nÀring.