| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Sotnos Lermask

  • 67 kr
I lager.

Sotnos är en kraftigt svart lermask baserad på aktivt kol och kaolinlera som rengör på djupet.

Kaolinlera är en ren, naturlig, finkornig lera som absorberar fett, förfinar porer och lindrar akne. Den är sammandragande och har lugnande egenskaper. Kaolin är också rik på mineraler som avgiftar huden och balanserar talgproduktionen.

Aktivt kol kan lindra akne och hudinfektioner, verka avgiftande och renande.

OBS! Aktivt kol är kraftigt svart, var försiktig när du öppnar burken och låt inte kolet komma i kontakt med textilier vid användning! Tvål eller rengöringsolja behövs för att tvätta bort masken.

Masken kommer i en praktisk burk där du enkelt kan tillsätta rent vatten och röra runt till önskad konsistens. Tänk att det ska gå att lägga ett tjockt lager som inte torkar ut så lätt, så tillsätt lite vatten i taget. Torkar masken för fort (under 4 minuter) har du för lite vätska i masken; gör den lösare nästa gång. Lägg masken på en torr eller lätt fuktig hud och låt den sitta i 5-10 minuter. Skölj av utan att skrubba. Den här masken behöver även en ordentlig eftertvätt med tvål och ljummet vatten.

Du kan gärna använda andra vätskor än vatten att blanda din mask med, men använd bara livsmedelsgodkända ingredienser, exempelvis frukt- och grönsaksjuicer /-puréer (dock ej citrus/vinäger), mjölkprodukter, honung eller örthydrolater.

Sotnos passar särskilt bra på aknedrabbad hud, känslig hud, cuperoser och röd hud.

Innehåll: Kaolin, charcoal.

Mängd: En burk innehåller 15 gram.

Förvaring & Hållbarhet: Ta hand om din tvål för att få den att räcka längre och hålla sig fräsch!
Alla tvålar mår bra av att helt torka upp mellan användningarna. Försök därför att att eftersträva en upphängning/tvålfat/tvålpåse som har så lite kontaktyta mot tvålarna så mycket och att det cirkulerar så mycket luft runt tvålen som möjligt.
Tvålar är till viss del färskvaror. Inom ett halvår avtar dofterna och färgerna. Har man otur kan fettet i överfettade tvålar härskna efter något år, det känner man i så fall på doften. Men många tvålar blir bara bättre och bättre under lagringstiden och det gäller särskilt olivtvålar som castiletvålar och aleppotvålar. Tips: Om du tycker att tvålarna kladdar ner i handfatet, bara spraya med ättiksspray eller badrumsrengöring och torka av med en trasa.

Om: Veroniva Oja har sedan tidigt haft en stor miljömedvetenhet och har också utbildat sig till miljöingenjör. När hon blev mamma blev hälsa och närmiljö också väldigt viktig för henne och hon började giftminimera deras hem och lärde sig att tillverka egna produkter från scratch.
Men det var när hon hittade tvålhantverket som hon hittade sin stora passion och helt plötsligt visste vad hon ville hålla på med. 

Järna Tvåleri tillverkar ekologisk naturlig hantverkstvål i världsklass för de som är extra noga med produkters innehåll och funktion och samtidigt söker en unik inredningsdetalj eller present. Med traditionellt och progressivt hantverkskunnande och kunskap om ingrediensers påverkan på människa och miljö vill vi skapa små wow-upplevelser i människors vardag.
Järna Tvåleri tillverkar också angränsande ekologiska produkter för kropp och hem och strävar efter att minimera gifter och avfall i hem och natur.