| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Stor Gråärt - Svenskodlat

  • 69 kr
I lager.

Stor Gråärt. Ekologisk och odlad i Sverige.

Hasselnötsbrun, melerad ärta med ljus kärna. Den har en ren doft och nötig smak. Tillsammans med spannmål och rovor har gråärten varit den viktigaste basfödan för oss nordbor. Den har närt oss i svåra tider och bidragit till vår starka folkhälsa. Är smakrik och väldigt användbar.

Användningssätt: Mycket breda användningsområden till alltifrån sallader, grytor och soppor till röror som hummus. Gråärter kan användas till allt som man använder kikärter till.
Utmärkta att krossa när de är kokta och använda som växtbaserad färs.

Mängd: 500g

Om: Nordisk Råvara samarbetar med odlare i olika delar av Sverige som tycker som dem, att mat ska odlas på nära håll med omsorg och eftertanke. Deras ambition är att försöka göra det som dem vet är rätt och som ger de bästa produkterna både för vår hälsa och för vår miljö. Nordisk Råvara vill skapa alternativ som inte bara minskar belastningen utan som bidrar till att reparera miljön. Vi kan, genom att odla rätt, vända processen och binda kolet genom att ha högre humushalter i jordlagren, dvs arbeta ner mer organiskt material. Rätt odling av livsmedel är ett verktyg för att få klimatet i balans.