| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-4 dagar |

Bivaxpåse Stor

  • 199 kr

I lager.

PLASTBANTA OCH HÅLL SAMTIDIGT DITT BRÖD FÄRSKT OCH KNAPRIGT! 

Bivaxpåsen - Stor är rymlig och anpassad för att rymma en klassisk limpa eller ett gäng grönsaker. Bivaxpåsen förlänger livslängden på dina råvaror och bevarar brödets knapriga yta. Den är dessutom ett miljövänligt och klimatsmart alternativ till plastpåsar och ett steg i rätt riktning - mot en hållbar utveckling!  

Gjord av återanvänt bomullstyg och bivax.
Då alla textiler är återvunna så varierar mönster och färger.

Instruktion: Påsen är lätt att använda för såväl barn som vuxna. Förslut med hjälp av värmen från dina händer. Vaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen. Återanvänd - Rengör i kallt vatten och med milt rengöringsmedel. Undvik att torka i direkt solljus.

Storlek: 30 cm x 40 cm

Om: Mårda vill hitta alternativa lösningar till plast. Därrför har dem skapat deras egen hållbara livsmedelsförvaring. Deras produkter är gjorda av återanvända bomullstextilier och bivax från lokala producenter. Av textilierna syr dem förvaringskärl för olika användningsområden. De formanpassade kärlen impregneras sedan med bivax. Resultatet blir böjbara kärl, som är utmärkta att förvara livsmedel i. Dem naturliga materialen andas och motverkar mögelbildning på livsmedlen samtidigt som de ger skydd från luftexponering, vilket förhindrar uttorkning.

Mårda vill bidra till att förändra den nuvarande synen på take away-förpackningar och matförvaring samt väcka frågor kring lokalproducerade produkter, reparation och återbruk.
Vidare vill dem att Mårda ska inspirera till andra klimatsmarta lösningar, bättre kunskap kring mathantering och därmed ett minskat matsvinn.