| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Ljunghonung Svensk Eko

  • 139 kr
I lager.

Munkens Hälsas ljunghonung behåller alla de naturliga näringsämnena och enzymerna som finns i rå honung. Den är också ekologiskt och hållbart producerad, vilket innebär att den är fri från bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Ljunghonung anses vara en riktig hälsohonung eftersom den är antibakteriell, bakteriehämmande och motverkar infektioner. Ljungens nektar ger honungen den karaktäristiska rödbruna färgen och en geleaktig konsistens. Ljunghonung är extra smakrik och aromatisk – mycket populär bland honungsälskare!

Ljunghonung från Munkens Hälsa är en naturlig honung som är skördad från blommor av ljungväxter, vanligtvis Erica vulgaris, även känd som klockljung eller vanlig ljung. Den har en unik och karaktäristisk smak med en lätt sötma och en hint av syrlighet. Den är vanligtvis ljus till mellangul i färg och har en fast konsistens som gör den lätt att breda på bröd eller använda som naturligt sötningsmedel i drycker och matlagning.

Ljunghonung anses ha olika hälsofördelar. Den sägs ha antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper samt vara bra för att lindra hosta och halsont. Den används också ibland som en naturlig sömntablett och sägs ha lugnande egenskaper.

Sammanfattningsvis är Munkens Hälsas ljunghonung en högkvalitativ, naturlig och ekologisk produkt med en unik smak och många potentiella hälsofördelar. Perfekt för alla som uppskattar äkta och autentisk honung från svenska vildmarker. All honung från Munkens Hälsa kommer från ekologiska KRAV-märkta biodlingar runt om i Västmanland och är alltså helt svensk. Ljunghonungen produceras på tidigare brandhärjade områden där markerna har begränsad växtlighet med ljung som klart dominerande växt, vilket gör honungen sortren och av högsta kvalitet.

Ingredienser: Svensk kallslungad ljunghonung (max +32) direkt tappad på burken, vattenhalt max 20%.

Förvaras i rumstemperatur (+18-22).

Mängd: 280g


Näringsdeklaration per 100gEnergi; 1420kj/340kcal, fett;0g, varav mättat fett;0g, kolhydrater; 83g, varav sockerarter; 83g, protein; 0g, salt; 0g.