| EKOLOGISKT & MILJÖVÄNLIGT | Fri frakt från 499:- | Leverans 2-5 dagar |

Tvätt Städ Disk 160 g - Ingen tillsatt doft

  • 160 kr
  • 99 kr

Produkten är tyvärr slut i lager :(

En handgjord ekologisk tvål som passar till tvätt, städ och disk! En tvål med många användningsområden, passar även utmärkt att ta med på vandringen för att diska stormköket och tvätta ylleunderstället! 

Mild för händerna. Enzymfri, ftalatfri, bra för dig, ditt hem och miljön.

Ingredienser: Tillverkad av ekologiskt certifierade oljor av svensk kallpressad raps och kokos.

Ingredients (INCI): Sodium Canolat, Sodium cocate, Aqua, Glycerin.  Innehåller: > 30% Tvål.

DISK: Vid handdisk, häll hett vatten över, arbeta upp ett lödder med händerna, tag sedan upp tvålen. Du kan också lägga tvålen på ett dränerande tvålfat och bara gnugga den rena blöta diskborsten mot tvålen - det är så enkelt att handdiska på det sättet.

FRITID: Diska stormköket, tvätta ylleunderstället med vår hantverkstvål. Så mild att du till och med kan tvätta kroppen när du går på vandring. En mångsidig produkt - allt för att minska på packningen.

Alla tensider kan dock påverka vattnets ytspänning. För att skona ytvattenlevande organismer undvik att använda tvål i stillastående och känsliga vattenmiljöer. Försök skölja av tvålvatten över fast mark.

STÄD: Häll hett vatten över, dra i några minuter, tag sedan upp tvålen. Vinäger eller ättika kan vara bra att blanda med. 

TVÄTT: Den bästa klädvården och det mest miljövänliga sättet att tvätta kläder är att inte tvätta utan att  använda kläder i naturmaterial  och vädra sina kläder.  

Använd på fläckar och vid tvätt för hand eller i tvättpåse i maskinens tvättmedelsfack – tvålen doserar själv. Lägg då tvålen i en påse så att den inte försvinner med ner i maskinen, tex i en skrubbpåse för tvålrester i lin. Kom ihåg att ta upp tvålen ur tvättmedelsfacket och ur påsen så att den får torka mellan tvättarna. Ju fuktigare tvålen är när du tvättar ju mer doserar den.

Vi har frågat våra kunder och de flesta säger att den lilla Tvätt-tvålen på 80g räcker till ca 30 tvättar i maskinens tvättmedelsfack. Men många använder den även på fläckar innan tvätten läggs in i maskinen. 

Har du extra grovsmutsig tvätt kan du gärna komplettera med 1-2 msk tvålflingor direkt i trumman eller i en likadan tvålpåse som du fyller med någon msk tvålflingor och sedan lägger i trumman.

Ättika i sköljmedelsfacket tar bort dålig lukt och ersätter sköljmedlet.  Blanda en eller två teskedar 24 % ättika med drygt dubbelt så mycket vatten och häll i sköljmedelsfacket - eller häll bara i en liten skvätt ättika direkt i facket. Du kan ha större mängd färdigblandat i en glasflaska som skakas innan varje gång. Riktigt svettluktande kläder kan du blötlägga i ättika ett tag innan tvätt.

Ett naturligt tvättmedel som passar väldigt bra till känsliga klädesplagg, till barnkläder och till dig med känslig hud, eller som är doftöverkänslig (välj då -ingen tillsatt doft) . Används med fördel om du har mjukt vatten där du bor.

Om: Malin i Ratans ekologiska tvålar skapas i den lilla kustbyn Ratan i Västerbotten. Dem tillverkas på gamla tiders hantverksvis, men med förnyade kunskaper och med naturliga och ekologiska råvaror. På senare år har intresset för att minska mängden kemikalier i vår vardag varit ledord i skapandet av Malin i Ratans produkter, ekologiska råvaror och mild doftsättning eller doftfritt är en självklarhet. Tvålens egenskaper som en mångsidig produkt ger fina möjligheter att kemikalie- och produktbanta sitt badrumsskåp, och även hållbarhet och plastbantning blir en del i det, då en fast tvål kräver betydligt mindre resurser i form av förpackningar. En fast tvål är alltid ett bra miljöval.